Όμιλος Ακτίδα

Η ΑΚΤΙΔΑ ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια, με πρωτοβουλία του αείμνηστου συντονιστή της Σπύρου Παπασπύρου (προέδρου ΑΔΕΔΥ).

Συγκροτήθηκε, αρχικά ως όμιλος κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού, από συμπολίτες με προοδευτικές αναφορές και φορτία πολιτικών, επιστημονικών, επαγγελματικών και κοινωνικών γνώσεων και εμπειριών. Με κοινές αγωνίες, για τα προβλήματα, που μαστίζουν την χώρα μας. Με διάθεση να μελετήσουν ψύχραιμα. Να συζητήσουν απροκατάληπτα. Να βγάλουν τεκμηριωμένα συμπεράσματα. Και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών και στην υπέρβαση της πολύπλευρης κρίσης, που τα δημιούργησε.  Με εθνική ευαισθησία, δημοκρατική προσήλωση, κοινωνικό ενδιαφέρον και προσωπική ευθύνη. Απέναντι στα κοινά, στα οποία όλοι οφείλουμε να συμμετέχουμε. Και απέναντι στην νέα γενιά, στην οποία όλοι χρωστάμε.

Στην διάρκεια αυτών των ετών, τα μέλη και οι φίλοι της ΑΚΤΙΔΑΣ συζήτησαν, διοργάνωσαν εκδηλώσεις, άκουσαν, μίλησαν, διαμόρφωσαν θέσεις και προτάσεις, που εμπλουτίζουν συνεχώς. Με αυτές πορεύονται. Και με αυτές συναποφάσισαν την μετεξέλιξη της ΑΚΤΙΔΑΣ, από όμιλο προβληματισμού, σε όμιλο πολιτικής σκέψης και δράσης. Αυτό γίνεται και θα γίνει : Με δημοσιοποίηση και διάχυση των γενικών και ειδικών θέσεων της ΑΚΤΙΔΑΣ, μέσω της ιστοσελίδας της, των social media και των ΜΜΕ. Με διεύρυνση του κύκλου μελών και φίλων του ομίλου, από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες και εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη, που θέλουν να συμπορευτούμε και να προσφέρουμε όλοι μαζί. μαζί. Και με δράσεις, που θα αποσκοπούν στην πρακτική εφαρμογή των θέσεων της ΑΚΤΙΔΑΣ και την οργανωμένη παρέμβαση των μελών και φίλων του ομίλου στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Η ΑΚΤΙΔΑ δεν σκοπεύει να γίνει πολιτικό κόμμα. Σκοπεύει να μπολιάσει, με τις ιδέες και τις θέσεις της, συνολικά το πολιτικό σύστημα της χώρας. Στους κόλπους της είναι ευπρόσδεκτοι πολίτες κάθε ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, επιστημονικής και επαγγελματικής κατηγορίας και προοδευτικών πολιτικών αντιλήψεων, που θέλουν να προσφέρουν και να προσφερθούν, για την μεγάλη Νέα Πολιτική Αλλαγή, που έχει ανάγκη η χώρα μας. 

Η ΑΚΤΙΔΑ υποστηρίζει πολιτικά την συνάντηση του οικονομικού ορθολογισμού, της κοινωνικής ευαισθησίας, του υγιούς πατριωτισμού, της αγάπης για την ειρήνη και την ζωή καθώς και της διαρκούς προσπάθειας για πρόοδο της χώρας και ευημερία του λαού. Η ΑΚΤΙΔΑ θέλει να συμβάλει στην ανάταξη των χρόνιων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Ώστε να παραδοθεί υγιέστερη η πατρίδα στους νέους, που δικαιούνται να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της γενιάς τους και του τόπου. Με οικολογική ευαισθησία και τεχνολογική καινοτομία, μέσα σε μια αλληλέγγυα προοδευτική Ευρώπη και μέσα στον δύσκολο παγκόσμιο καταμερισμό.

* Επισυνάπτεται το Καταστατικό της ΑΚΤΙΔΑΣ, που λειτουργεί νομικά ως σωματείο.