Σπύρος Παπασπύρος

Κοινωνία
Μάκης Γιομπαζολιάς,  Δημοσιογράφος, Νομικός, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής –

Μέσα στην πανεθνική συγκίνηση, για την απώλεια του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, ας επιτραπεί σε εμάς, τα μέλη του ομίλου πολιτικής σκέψης και δράσης “ΑΚΤΙΔΑ”, να τιμήσουμε την μνήμη του δικού μας Σπύρου Παπασπύρου.

Ο Σπύρος θα γινόταν σήμερα 60 ετών, αν βαριά ασθένεια δεν τον έπαιρνε από κοντά μας το 2019. Είχε γεννηθεί στην Ευρυτανία, ακριβώς την 3η Σεπτέμβρη. Σημαδιακή ημερομηνία ίδρυσης και του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, οι αρχές και αξίες του οποίου τον ενέπνευσαν πολιτικά.

Στον σύντομο βίο του, ο Σπύρος Παπασπύρος πρόλαβε πολλά. Συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες. Ηγήθηκε συνδικαλιστικά των εργαζομένων στο Σύστημα Υγείας. Εκπροσώπησε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας, που τον τίμησαν, αναδεικνύοντας τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ επί 11 συναπτά χρόνια. Θέση από την οποία αποχώρησε οικειοθελώς, όταν η ασθένεια του άρχισε να τον καταβάλει σοβαρά.

Αλλά και στα βασανισμένα ύστερα του βίου του, ο Σπύρος παρέμεινε έντονα ενεργός, διαχέοντας τις αξίες που πάντα υπηρέτησε, μέσα από τον όμιλο κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού “ΑΚΤΙΔΑ”, τον οποίο ίδρυσε και συντόνισε μέχρι τον πρόωρο θάνατο του τον Γενάρη του 2019.

Οι συναγωνιστές του στην “ΑΚΤΙΔΑ”, της οποίας τις δράσεις ενεργοποιούμε και πάλι, μετά τον χαμό του και την πανδημία, τιμούμε την μνήμη του ακριβού μας φίλου, συνεχίζοντας την προσπάθεια να κάνουμε πράξη τις κοινές μας αξίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *