Κόλαση πολέμου πάλι στην Μέση Ανατολή

Uncategorized Πολιτική
Με επιτυχία έγινε η διαδικτυακή, μέσω της πλατφόρμας Zoom, εκδήλωση-συζήτηση, που διοργάνωσε ο Όμιλος Πολιτικής Σκέψης και Δράσης ΑΚΤΙΔΑ, με θέμα ‘Κόλαση πολέμου πάλι στην Μ. Ανατολή. Οι διαστάσεις της φονικής σύρραξης, μετά την επίθεση της Χαμάς και της αντεπίθεσης του Ισραήλ”. 
Οι ομιλητές Ιωάννης Μπαλτζώης, αντιστράτηγος ε.α., πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ, τέως στρατιωτικός ακόλουθος στην ελληνική πρεσβεία του Ισραήλ, Σταύρος Λυγερός δημοσιογράφος -αναλυτής, υπεύθυνος του SLpress.gr ,και Γιώργος Καπόπουλος δημοσιογράφος-αναλυτής διεθνών θεμάτων, στην εκδήλωση, που συντόνισε ο αντιπρόεδρος ΔΣ της ΑΚΤΙΔΑΣ Κώστας Μελάς, καθηγητής Οικονομικών :
– Συμφώνησαν, ότι όπως και αν εξελιχθεί αυτή η νέα πολεμική τραγωδία, έχει και θα έχει πολλά θύματα εκατέρωθεν, ένοπλα στελέχη και αμάχους. Και ότι η λύση, που θα ειρηνεύσει την πολύπαθη περιοχή δεν θα είναι ούτε σύντομη ούτε εύκολη.
– Διεξήλθαν τις διαχρονικές εθνικές, θρησκευτικές και γεωπολιτικές διαστάσεις της σύγκρουσης Παλαιστιίων ( κυρίως των ένοπλων οργανώσεων τους ) και Ισραηλινών, που σοβεί στην περιοχή και την καθιστά κέντρο αιματηρών μαχών, εκατόμβης θυμάτων αλλά και γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων των ισχυρών κρατών του πλανήτη, που αναμειγνύονται και για τα δικά τους συμφέροντα. 
– Επιχειρηματολόγησαν και προέβαλαν τις προσωπικές τους απόψεις, για τους στόχους και τις ευθύνες των αντιμαχόμενων πλευρών. Και εξέφρασαν τους φόβους, για πιθανή “εξαγωγή” και αυτής της αντιπαράθεσης σε άλλες χώρες, με τρομοκρατικές επιθέσεις και αύξηση εθνικών και θρησκευτικών διαμαχών.
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω το video ολόκληρης αυτής της εκδήλωσης-συζήτησης 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *